Life on a ship

Hej vänner! 
 
Nu har saker verkligen satt igång här på andra sidan jorden! Vår helg bestod av att hämta upp elever och visa runt dem där de ska bo. Skolan är delad i två olika destinationer, skeppet och basen. Inriktningarna Ship och Medical Compassion (som jag leder) bor på skeppet och Wild Heart, Prayer and Passion, Go Pacific och Worship på basen. Totalt har 62 elever och 29 av dem ska bo på skeppet med 11 ledare + besättningen. Än så länge har dock inte alla kunnat flytta in då vi har lite problem med rummen de ska bo i, vilket gör situationen lite svårare. Förutom detta är livet på skeppet underbart! Jag var lite negativ till en början men älskar det nu. Det är trångt, vilket gör att man kommer varandra mycket närmare än vi annars skulle bli och detta älskar jag! 
 
I söndags kväll hade vi en lovsångskväll med hela skolan, perfekt början på DTS:en! Fast än nästan ingen kände varandra så fanns det en sådan frihet där och den Helige Ande var så påtagligt närvararnde. UNDERBART! 
I måndags så började skolan officielt med information om det mesta och lite förberedelser för något som händer på fredag, en Powhiri! Powhiri är en välkomstsermoni från Maori-kulturen. Till detta ska vi sjunga några sånger på Maori och en av dem är "Wairua Tapu". Här har ni låttexten med engelska översättning:
 
Wairua tapu kuhu mai
Nau mai ki kone
Wairua tapu ara hia
Korero mai ano
 
Holy spirit welcome
You are welcome here
Guide us Holy Spirit
Speak to us again
 
I tisdags så började vi med "life stories" vilket kommer hålla på hela veckan ut. Alla elever uppmuntras att dela sitt vittnessbörd, och med detta menas också det djupa som ofta inte delas annars. Detta för att öppna upp för inre helande och för att från början skapa en god och sund kultur och gemenskap. Dock är denna veckan ganska tung då vi bokstavligen lyssnar till folks livshistoria och ber för dem totalt 9 timmar om dagen. Fastän detta är det så värt det för att vi ser så mycket frihet komma från det och många tar ett stort första steg i deras helandeprocess. Det är helt underbart att se skillnaden från innan eleverna berättar och efter. En del kan man t.o.m. se en tydlig förändring fysisk, som om deras utseende förändras med själen och anden. 
 
På lördag kommer vi ha vår första skolresa till Cathedral Cove, en av inspelningeplatserna för den tredje Narnia-filmen. Ser så fram emot detta, få lite ledigt, sola, bada och bara umgås!
 
Här får ni en bild på soluppgången från mitt sovrumsfönster! Guds skapelse är verkligen underbar!
 
 
 
Hoppas ni alla har det bra där hemma! Kramar från andra sidan jorden.
 
- Emilia